BalaTONE-blog

A BalaTone Fesztivál hivatalos blogja.

Utolsó kommentek

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Linkblog

Tag feed

    Nincs megjeleníthető elem.

Séta a civil udvarban

2008.07.26. 14:48 :: korbely

Nem csak szórakozásról szól ám a BalaTONE Fesztivál, és általában egy fesztivál, hanem a közösségi élményekről, a nyitottságról is. Ennek jegyében tehát nem csak enni, inni (vagy fordított sorrendben), strandolni, kirándulni, bulizni, zenét hallgatni lehet, hanem alaposabban megismerkedni olyan dolgokkal, amikről a hétköznapokon csak elvétve lehet hallani.

Ennek jegyében hangsúlyosan vannak jelen a zöld dolgok, például a Védegylet és az E-misszió standjánál. Ez utóbbi nyíregyházi székhelyű, de országosan, sőt nemzetközileg is jegyzett környezet- és természetvédelmi egyesület, több mint két évtizedes múlttal és olyan referenciákkal, mint a Hegyalja Fesztivál Zöld színpada.

A Védegylet egy különleges projektjét hozta el Zánkára: a Fair Trade (méltányos kereskedelem) mozgalmat népszerűsítik, melynek az a lényege, hogy kiállnak azért: a termelők méltányos árat és biztos jövedelmet kapjanak az áruikért. A civil társadalom egy olyan mozgalmáról van szó, ami a kritika mellé a megoldást is odateszi. Talán éppen ezért az egyik leggyorsabban fejlődő és legnépszerűbb civil mozgalom ma Magyarországon - tudtuk meg a helyszínen. Azt már csak mi tesszük hozzá, hogy a napjainkban kirobbant meggy- és dinnyebotrányok is a Fair Trade hiánya miatt válhattak üggyé.

És persze kikerülhetetlen Zánka-sátor, főbérlőnk, az egykori úttörőváros standja, ahol nem csak túrákra, kirándulásokra lehet jelentkezni, hanem megismerni szüleink, nagyszüleink úttörőéletét, egy ellentmondásos korszak dokumentumain keresztül. Azaz az úttörőmúzeum legféltettebb kincsei szerezhetők itt be, mi több, ajándéktárgyakat is vásárolhatunk, pólót, tollat, sőt piros úttörő- és kék kisdobosnyakkendőt, potom 850 forintért.

Szólj hozzá!

Címkék: civil fesztivál zöld hegyalja udvar zánka e misszió

A bejegyzés trackback címe:

https://balatone.blog.hu/api/trackback/id/tr3586641

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása