BalaTONE-blog

A BalaTone Fesztivál hivatalos blogja.

Utolsó kommentek

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Linkblog

Tag feed

    Nincs megjeleníthető elem.

Plesi

2008.07.24. 16:25 :: korbely

Vissza a Malátára, ezúttal kora délután: az első műsorszám egy előadás, Rocktörténet Plesivel. A beavatottak már láthatták őt többször a Hegyalja Fesztiválon, illetve annak idején a megboldogult mezőtúri Wan2-n. Plesi, alias Pleskonics András most is hozta a formáját: élvezetes, magával ragadó stílusban mutatta be a rock, és persze a blues gyökereit, sokak számára még sosem hallott, ám első hallásra szeretni való klasszikusokkal: B. B. King, Jerry Lee Lewis, Muddy Waters, a Rolling Stones és persze a sor még hosszan folytatható. Aki lemaradt, egyébként holnap is megtekintheti 14 órakor ugyancsak a Malátában a zanzásított rocktörténetet.

Plesi egyébként nem csak fesztiválokon beszél élete nagy szerelméről, a zenéről, hanem a hétköznapokon is: a Szegedi Egyetemen van egy kurzusa a tanár úrnak, ugyancsak a rockzenéről, illetve a hozzá kapcsolódó társadalmi, kulturális mozgásokról. Az egyetem ugyanis bölcsen felismerte, hogy bizony a pop-rock-dzsessz is a kultúra része, is aki egyetemi diplomával kerül ki az életbe, nem elég, hogy mindent tud Beethovenről vagy Márai Sándorról, bizony azt is tudnia kell, hogy ki volt John Lennon.

Szólj hozzá!

Címkék: egyetem blues b. andrás king szegedi rolling stones rocktörténet plesi pleskonics

A bejegyzés trackback címe:

https://balatone.blog.hu/api/trackback/id/tr91583730

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása