BalaTONE-blog

A BalaTone Fesztivál hivatalos blogja.

Utolsó kommentek

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Linkblog

Tag feed

    Nincs megjeleníthető elem.

Vasfüggöny-romantika tejesrekesszel és háromszor bővített pótkempinggel

2008.07.26. 11:55 :: korbely

A berlini Tino Ulrich számára nem csak azért volt nagy élmény a pénteki zánkai este, mert az általa menedzselt Beatsteaks zenekar fergeteges koncertet adott a BalaTONE Fesztiválon, hanem azért is, mert élete egy fontos korszakát élhette újra: éppen húsz évvel ezelőtt, nyugatra készülő NDK-s tinédzserként itt helyezték el honfitársaival együtt a vasfüggöny lebontását megelőzően. Rajta kívül természetesen több ezren érzik úgy, hogy nagy élményekkel gazdagodtak, hiszen a Kaland megzenésítve szlogen jegyében zajló fesztivál rendben, jó hangulatban telik.
 
A Beatsteaks mellett minden programhelyszínen minden fellépő nagy sikereket könyvelhetett el, s az extrém sportbemutatók is rendben, balesetek nélkü zajlottak. A pénteki második nap fő attrakciója volt a már említett berlini csapat mellett a The Real McKenzies, a Zion Train, a Freeform Five, a Cagedbaby és természetesen a hazai kedvencek, a Tankcsapda, a Zagar, a Kiscsillag, a 30Y és sokan mások.

A Fundango Waterjump pénteken a profi riderek szabadedzése mellett az úgynevezett flúgos futam helyszíne is volt. A freestyle megmérettetésen bárki a maga választott eszközzel ugorhatott - feltéve, ha megfelelt a szervezők rendkívül szigorú biztonsági feltételeinek. A két tucatnyi induló mindenféle eszközt bevetett a kerékpártól a gördeszkán keresztül a mountain boardig, a legextrémebb eszköz mégis egy kék színű tejes gyűjtőrekesz volt, mellyel alapesetben csak élelmiszerüzletekben találkozhatunk.

A szervezők időközben teljes mértékben megbírkóztak a hét eleji kedvezőtlen időjárás okozta problémákkal, immár mindenhol járható a terep, s rendben lezajlott a kemping bővítése - ez utóbbi műveletet háromszor (!) kellett végrehajtani a fesztiválozók rohama miatt.

A szombati zárónapon olyan kiválóságok lépnek színpadra, mint a Sikztah, Dj Hyper, a Pannonia Allstars Ska Orchestra, a Quimby, a Barabás Lőrinc Eklektric, a Brains és sokan mások, és persze folytatódnak a sportprogramok is, a 14 méteres sáncról szombaton este a profi riderek vetik magukat a Balatonba az egymillió forintos összdíjazású nemzetközi versenyen.


 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://balatone.blog.hu/api/trackback/id/tr53586413

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Fifi 2008.07.26. 13:06:17

A szomszéd srácok egy jégkrémestáblát feleztek el és alakították át csúszásra alkalmassá, szerintem ez volt a legkreatívabb:) Nagyon poén volt az egész verseny, volt, aki a tavig még csak el sem csúszott (hehe) :))

Sanci 2008.07.26. 13:14:04

A fesztivál tényleg fergeteges, még a barátnőm sem nyivákol, pedig ő aztán nem szokta bírni ezt a sátorozós feelinget!:) Éljenek a deszkások;)
süti beállítások módosítása